Vassilis Bolonassos

Välkommen!

Efter min pensionering hösten 2012 har jag av många av mina lyssnare och vänner uppmanats att skaffa en egen hemsida, där jag kan berätta lite om hur jag har det och vad jag ägnar mig åt nuförtiden. Hemsidan kommer sannolikt att förändras allt eftersom, beroende på mina läsares/följares önskemål.

Jag har fortsatt att hålla musikföredrag inför publik i många olika sammanhang, inom Senioruniversiteten i Stockholm och Sundsvall, inom svenska kyrkan, institutioner, skolor eller som presentatör av konserter med flera olika orkestrar i vårt avlånga land.

Ubbhultsfestivalen i Västergötland tillsammans med den utomordentligt framgångsrika ensemblen Karlsson Barock är en återkommande musikfestival i maj, som jag har haft glädjen att delta i både som presentatör och med ett eget musikföredrag.
Jag är fortfarande ordförande i ”Stockholm Early Musik Festival”, som sedan många år hålls i Tyska kyrkan, Gamla Stan i Stockholm i början av juni och är nordens största Tidigmusikfestival och då är jag som vanligt presentatör och har ett eget musikföredrag.

Jag är så tacksam för alla de trevliga och vänliga personer som jag möter och jag gläder mig så åt att man fortfarande vill lyssna på mig när jag presenterar den musikskatt som den tidiga musiken, främst renässans- och barockmusiken och dess upphovspersoner ger oss.

I år är situationen precis som för alla andra helt annorlunda och dramatisk.
På grund av pågående Coronapandemi har alla inplanerade evenemang ställts in.

Privat har hela min tillvaro förändrats.
Min älskade hustru Barbro gick bort på nationaldagen 6 juni 2019 pga en hjärntumör, som diagnostiserades våren 2018. Sista månaderna vårdades hon på Stockholms sjukhem, där hon fick mycket god vård. Efter 42 års underbart äktenskap är naturligtvis sorgen och saknaden mycket stor. Mina barn och min familj och naturligtvis alla kära vänner är till ett stort starkt stöd för mig. Musiken ger mig tröst och hjälp, tack och lov!

Många tidigare lyssnare har återkommande kontaktat mig med önskemål att få köpa något eller några av mina tidigare program, särskilt ”Alltid på en söndag”, som sändes under nästan 14 år fram till min pensionering i september 2012. Programmen gjorde jag som anställd vid Sveriges Radio, P2 och man har där enligt uppgift inte någon avsikt att ge ut programmen igen.

Tyvärr når jag inte idag så många lyssnare som under min fantastiska tid vid Musikradion.

Tillsammans med en god vän, Sven-Olof Krafft i Borås och med stöd av bl.a. Senioruniversitetet i Borås har jag förberett några program, som påminner om ”Alltid på en söndag”. Vi hoppas särskilt på att du som hamnat i en ofrivillig ”coronakarantän” vill lyssna på programmet.

Programmet har fått arbetsnamnet ”Tidig musik i Coronatider -text och musik med Vassilis Bolonassos”.
Det första programmet är planerat att sändas digitalt live med såväl bild som ljud den 25/6 kl 16.

Detta och kommande evenemang hittar du under ”Kalendarium” i menyn.

Jag måste erkänna att jag har känt mig lite tveksam till att gå ut i ”etern” igen, men Coronantidens konsekvenser för särskilt oss lite årsrika har fått mig att ändra mig och jag ser med spänning fram emot att få berätta om alla mina vänner och deras livsgärningar. Jag tänker på sådana storheter som Vivaldi, Bach – far och söner, Händel, Telemann och många andra, men också många sedan länge bortglömda men lysande tonsättare. Vilka fantastiska svenska tonsättare vi också har, som också är bortglömda.

VÄLKOMMEN ska DU MIN HEDERSGÄST vara!
Väl mött på premiären 25/6 kl 16!

Vi som tillsammans gör programmet är tacksamma för ev. kommentarer och önskemål på denna sida.

Med varma hälsningar och distanskramar

Vassilis

Publicerat 02 jun 2020
Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.